Flexible, Reliable, Innovative
Heisterkamp Transportation Solutions

Onze vacatures

Heisterkamp en Scania samen aan de slag met chauffeurstraining

Heisterkamp Transportation Solutions en Scania Driver Services hebben de handen ineengeslagen om de ingebruikname van 95 nieuwe Scania’s te begeleiden direct aan de chauffeurs.

Scania Driver Services heeft een maatoplossing gemaakt die aansluit bij de behoefte van Heisterkamp. Ondanks dat alle chauffeurs al voldoen aan code 95, vindt Heisterkamp een goede start met de nieuwe trucks belangrijk.  De investering in tijd, voertuigen en chauffeurs betaalt zich terug in het lage brandstofverbruik dat al direct vanaf de start wordt gerealiseerd.

Technologie

Iedere nieuwe Scania zit vol technologie die de chauffeur ondersteunt om zo efficiënt mogelijk te rijden. Systemen als Scania Opticruise Economy mode, Active Prediction, Ecoroll 2.0, Vrijloop Retarder en verbeterde retarderbediening dragen alle bij aan een lager brandstofverbruik en een langere levensduur. Kennis van deze systemen en hun functionaliteit is daarbij belangrijk.

Code 95

Ben Oude Egbrink is bij Heisterkamp is verantwoordelijk voor de trainingen. Hij geeft het belang van deze aflevertraining aan: “De nieuwe Scania’s zitten vol met nieuwe technologie die de chauffeur moet helpen een laag brandstofverbruik te realiseren. Wij combineren het met een veiligheidstraining, zodat het mes aan meerdere zijden snijdt. Ons trainingsdoel stopt niet bij code 95. Eigenlijk stoppen wij nooit met trainen.”

Driver Trainer

Van de 95 nieuwe Scania’s zijn er inmiddels 47 afgeleverd en alle 47 chauffeurs krijgen binnenkort een gedegen aflevertraining. Hierin worden alle nieuwe systemen besproken. Wat is hun functie, op welke manier merkt de chauffeur dat ze actief zijn en hoe kan hij/zij hierop anticiperen voor het beste resultaat. Daarnaast krijgen alle chauffeurs een inleiding in ‘Het Nieuwe Rijden’. Tenslotte gaat men de theorie in de praktijk toepassen door met een Driver Trainer in hun nieuwe truck de weg op te gaan.