Moving forward since 1919
Heisterkamp Transportation Solutions

Onze vacatures

Duurzaam rijden | Heisterkamp transport

Heisterkamp Transport rijdt zo’n honderd miljoen kilometer per jaar. Enorm veel kilometers die wij graag zo zuinig mogelijk willen rijden. De afgelopen jaren zijn wij continu bezig geweest om de CO² uitstoot van onze vrachtwagens te verminderen. Om dit te realiseren worden om de twee jaar onze vrachtwagens vervangen, hierdoor rijden onze chauffeurs altijd in de meest energiezuinige vrachtwagens. In 2012 hebben wij het programma 'Fuel Master' in het leven geroepen.

Fuel Master, de weg naar minder CO² uitstoot 

Onze vrachtwagenchauffeurs krijgen trainingen in 'het nieuwe rijden'. Wij hebben een video ontwikkeld waarin 'Fuel Master' wordt uitgelegd. Het programma zorgt voor een verbetering in het brandstofverbruik, vermindering van schadelijke stoffen en een kwalitatief betere chauffeur. In onze theorie- en praktijk training leren wij onze chauffeurs zo energiezuinig mogelijk te rijden. 
Als we het hebben over duurzaam rijden spelen een aantal factoren een belangrijke rol. Het is belangrijk dat de chauffeurs de vrachtwagens meer laten uitrollen. Ook moet het onnodig remmen en stationair draaien worden voorkomen. Daarnaast is de juiste bandenspanning erg belangrijk. Dankzij goede anticipatie en het gebruik van cruise control wordt onnodig energieverbruik voorkomen. 
Heisterkamp transport houdt voor iedere chauffeur een rapport bij. Deze rapporten worden maandelijks per post en wekelijks via e-mail verstuurd, op deze manier zorgen we er voor dat iedereen bewust wordt van zijn eigen rijgedrag. 
We kunnen wel stellen dat Heisterkamp de afgelopen drie jaar enorme vooruitgangen heeft geboekt. De komende jaren hopen we deze stijgende lijn te kunnen voortzetten. Samen met onze chauffeurs werken wij toe naar een wereld waarin wij duurzame kilometers kunnen rijden met aanzienlijk minder CO² uitstoot.