Moving forward since 1919
Heisterkamp Transportation Solutions

Onze vacatures

Dakar 2017

Ook dit jaar zijn wij weer trotse sponsor van Van Loon Racing en Jurgen van den Goorbergh tijdens de Dakar Rally.

Inmiddels is de Dakar halverwege. Dankzij een benzine fout tijdens de derde etappe staat Van Loon op een teleurstellende 19e plaats. Op 4 uur en 20 minuten van klassementsleider Stéphane Peterhansel. 

Puur naar de prestatie gekeken, verloopt de Dakar 2017 uitstekend voor Van Loon. In de twee dagen na het benzine-incident klom Van Loon op van 40 naar 19. “De Toyota is perfect, de sfeer is goed, in de auto loopt het prima. We rijden steevast in of dichtbij de top 10 en niet eens met heel veel moeite. Dat we daar thuis horen, hebben we dus wel al laten zien en dat maakt voor mij veel goed. Zo’n akkefietje wordt ineens cruciaal, maar anderen kunnen ook nog iets krijgen. Als ik kijk naar de nummers 11 tot en met 18 dan zijn dat allemaal rijders die wij kunnen hebben en waarvan ik er niet van zou staan kijken als die nog fouten gaan maken.”

 

Ook voor Jurgen van den Goorbergh verloopt de Dakar Rally niet zoals verwacht. 
Tijdens de derde etappe kwam Jurgen ten val en was hij zelfs even buiten bewustzijn. Hij is tijdens de vierde etappe wel van start gegaan, maar moest na zo'n 65 kilometer toch opgeven, omdat hij te veel pijn had. Later die week bleek dat hij vier ribben had gebroken.